La data de 18 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Podu Iloaiei, Serviciului Rutier Iaşi, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi şi Biroului pentru Protecţia Animalelor Iaşi, cu sprijinul reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Metrologie Iaşi, Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Iaşi şi D.S.V.S.A. Iaşi au acţionat pentru asigurarea unui climat corepsunzător de ordine şi siguranţă publică, combaterea faptelor ilicite şi informarea cetăţenilor cu privire la legislaţia în vigoare.

În cadrul acţiunii au fost verificate 26 de societăţi comerciale şi au fost controlate 56 de autoturisme.

De asemenea, au fost controlaţi 11 agenţi de pază şi au fost legitimate 94 de persoane.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.730 de lei, dintre care 17 pentru abateri la regimul rutier, 10 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice şi 7 pentru alte abateri.

Totodată, în cadrul activităţilor au fost distribuite 50 de pliante informativ-preventive cu informaţii referitoare la operaţionalizarea şi atribuţiile Biroului pentru Protecţia Animalelor,  legislaţia în domeniul protecţiei animalelor, precum şi obligaţiile deţinătorilor de animale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *