In urma cu cateva minute , un accident rutier s-a produs în localitatea Bohotin. Din primele informatii, au fost implicate un autobuz și un autoturism.
Toate persoanele din autobuz au ieșit. În urma evenimentului rutier au rezultat 8 victime din primele informații.
Se deplasează 2 autospeciale de intervenție cu module de descarcerare, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 echipaj de prim ajutor calificat și echipajul de terapie intensiva mobila.

La locul intevenției a ajuns si echipajul de prim ajutor de la Raducăneni. Se pare ca soferul autoturismului este încarcerat, iar din autobuz s-au autoevacuat 7 victime conștiente.

Update! Victima din autoturism, încarcerată, bărbat, în vârstă 22 ani este decedată. Șoferul din autobuz este asistat medical de către o ambulanță SAJ sosită la locul intervenției.

Conducatorul auto al microbuzului a fost preluat de catre un echipaj SAJ si transportat la spital, constient, ceilalti pasageri din microbuz au refuzat asistenta medicala.

Cetățenii din microbuz sunt cu dublă cetățenie română și moldovenească.

Update! Prof. Dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU SMURD a detaliat situatia victimelor din accidentul de circulatie.

“În accident au fost implicate 7 persoane, 6 in autocar si 1 persoana in autoturism.
Persoana din autoturism, sofer – de sex masculin, 21 ani, a fost gasit in stopcardiorespirator (asistolie) fara indicatie de resuscitare cardio pulmonara, traumatism craniocerebral sever, obervatie fractura de coloana cervicala, traumatism toraco-abdominal. Ramane decedat la locul accidentului.
La spital a fost transportata de catre un echipaj SAJ B2, 1 victima de sex masculin, 40 ani , soferul autocarului – contuzie abdominala, atac de panica, stabil hemodinamic si respirator.
Restul victimelor nu au prezentat marci traumatice sau acuze subiective, nefiind necesar transportul acestora la spital”, a transmis Prof. Dr. Diana Cimpoesu.

Update! Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Iasi au transmis, de asemenea, un comunicat:

“La data de 30 decembrie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii au fost sesizați despre faptul că pe raza localității Bohotin, din județul Iași a avut loc un accident rutier.

Din primele cercetări efectuate la fața locului, a rezultat faptul că între un microbuz și un autoturism a avut loc o coliziune, în urma căreia autoturismul a luat foc.

O persoană din autoturism a decedat.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”.