În această seară, IPJ Neamț a informat că s-a produs un accident rutier grav pe DJ208G Tupilați- Hanul Ancuței.

Din primele informații, se pare că au fost implicate două autoturisme. Din accident au rezultat 4 victime, dintre care una a rămas încarcerată. Pompierii s-au deplasat la fața locului cu echipaje de descarcerare dar din păcate, victima, soferul unuia dintre autoturimele implicate, in varsta de 83 de ani nu a mai putut fi salvat si s-a declarat decesul.

„La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman și trei echipaje cu ambulanțe de la SAJ, voluntari din cadrul SVSU Tupilați și voluntari din cadrul SVSU Războieni cu o autospecială de stingere.

În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau 5 persoane.

Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat faptul că conducătorul unui autoturism era încarcerat. (Acesta se afla singur în autoturism).

Pompierii, cu ajutorul mijloacelor și procedeelor specifice, au descarcerat un bărbat (de 83 de ani), inconștient. Imediat, victima a fost preluată de un echipaj de la SAJ care a început manevrele de resuscitare. Din păcate, victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare,  medicul de pe ambulanță declarând decesul.

În urma accidentului rutier produs au mai rezultat două victime (un bărbat și o femeie), ce au fost preluate și transportate la CPU Roman de către echipajele medicale (SMURD și SAJ).

Alte două persoane au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului,  refuzând transportul la spital.
Traficul rutier este blocat pe ambele sensuri de circulație. Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și vor curăța carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier.”, a transmis ISU Neamț.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.

sursa: ziarpiatraneamt.ro