Cu prilejul sărbătorii religioase Botezul Domnului (Boboteaza) joi, 06 ianuarie 2022, mai multe echipaje de jandarmi ieşeni se vor afla în misiune, în zona Catedralei Mitropolitane din Iași, unde în fiecare an există un aflux mare de credincioși.

Jandarmii vor acționa pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, precum și informarea, prevenirea și punerea în aplicare a măsurilor stabilite pentru împiedicarea răspândirii virusului Sars Cov2.

Pentru a se păstra distanțarea fizică și ordinea la slujba din curtea Catedralei Mitropolitane din Iași, în jurul recipientelor cu agheasmă se va monta un dispozitiv de protecție, iar accesul în interiorul zonei delimitate pentru a se lua apă sfințită, se va realiza printr-un culoar special amenajat.

Intrarea în culoarul amenajat pentru a se lua apă sfințită se va realiza pe la poarta de acces de pe str. Arhitect G.M. Cantacuzino.

Credincioșii care vor dori să intre în biserică sau să participe la slujba de Bobotează organizată pe esplanada Catedralei Mitropolitane Iași, vor putea intra pe la poarta principală de pe Pietonalul Ștefan cel Mare, ieșirea acestora fiind organizată pe la poarta de lângă Centrul de Pelerinaj Sf. Parascheva (în dreapta porții principale de acces).

Este important de reținut, că accesul credincioșilor pe esplanada Catedralei se va face în limita locurilor care asigură respectarea regulilor de distanțare fizică.

În vederea evitării incidentelor, jandarmii ieşeni recomandă cetăţenilor să manifeste răbdare, să respecte regulile de protecție sanitară şi indicaţiile forţelor de ordine.

Cetățenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forțelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgență 112.