În perioada 15 – 21 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au acţionat, pe raza judeţului Iaşi, pentru verificarea modului de respectare a legislaţiei rutiere de către participanţii la traficul rutier şi creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 804 sancţiuni contravenţionale, dintre care 228 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 30 pentru abateri săvârşite de pietoni, 13 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor, 12 pentru nerespectarea regulilor privind transportul rutier de mărfuri/ persoane, 11 pentru depăşiri neregulamentare, 11 pentru abateri săvârşite de biciclişti şi 499 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 23 de certificate de înmtriculare şi au fost reţinute 87 de permise de conducere, dintre care 33 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 13 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor, 11 pentru depăşiri neregulamentare şi 30 pentru alte abateri.

Spre exemplu, un bărbat a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 248 A, în comuna Dagâţa, a efectuat o manevră neregulamentară de depăşire a unui alt auto.