Un barbat din Iasi ar putea castiga detasat titlul de cel mai prost…inspirat hot, dupa ce a facut de rusine “meseria”, aruncand intr-un tufis poseta unei batranici pe care i-o furase strict pentru portofel.

Bărbatul văzuse pe A.M. (77 de ani), încercând să traverseze strada în zona Căpăt Cânța, având asupra ei o poșetă cu fermoarul deschis, ce părea la fel de tentantă precum o înghețată într-o zi fierbinte de vară și s-a gândit că nu îi strică niște bani, să aibă și el de-o bere. A urmărit femeia, i-a smuls poșeta și dus a fost… până în primul tufiș unde a aruncat geantă și a luat portofelul. Bucuros nevoie-mare, simțind deja pe vârful limbii prima picătură de bere rece, bărbatul a abandonat geantă și și-a văzut de treabă.

Femeia a mers la poliție, unde a declarat… iar acum vine surpriză… ca în afară de portofelul în care avea doar 100 de lei, probabil banii de dus la biserică, în geantă mai avea 100 de euro și 6000 lei. Din nefericire pentru bătrânică, polițiștii au recuperat doar geantă, goală.

Hoțul ghinionist rău, nu mai bine arunca portofelul și nu mai avea dureri de cap? Căci durerile de cap au venit la pachet: polițiștii l-au identificat cu ajutorul camerelor de luat vederi și l-au reținut, iar bărbatul a manifestat măcar atunci o oarecare înțelepciune și și-a recunoscut faptă, astfel, s-a ales cu o pedeapsă ușoară: va rămâne sub control judiciar, pentru că “inculpatul care nu are antecedente penale, nu este suspectat de implicarea în alte cauze penale și a avut o conduită anterioară bună, a recunoscut săvârșirea faptei, contestând doar valoarea prejudiciului”.