Initiata in anul 2002 de catre Fondul Internațional pentru Bunastarea Animalelor (IFAW) si alte grupuri pentru drepturile animalelor, ziua de 8 august este dedicata celui mai popular animal de companie din lume: pisica. Mica felina traieste cam peste tot in lume, se estimeaza ca la nivel mondial ar fi 500 de milioane de pisici si se presupune ca animalele acestea traiesc pe langa oameni de cel putin 9500 ani.

In Egiptul Antic, pisica a fost divinizata, uciderea unei feline se pedepsea cu moartea. Pisicile erau mumificate dupa moarte si ingropate in gropi sacre. La moartea pisicii se ținea doliu, toata familia isi radea sprancenele si plangea. In mitologia egipteana se considera ca pisica avea o influenta directa asupra casatoriei sau sanatatii. In Evul Mediu pisicile au fost asociate vrajitoarelor si diavolului, fiind exterminate.

In ziua de astazi, pisicile sunt animalele de companie preferate ale tuturor iar Bbioenergeticienii considera ca pisicile au capacitatii extrasenzoriale foarte dezvoltate. Acest lucru le-ar permite sa vada aura omului si la nevoie sa o trateze. Micile patrupede reduc starea de neliniste, calmeaza, trezesc sentimente de incredere, de optimism.

Sistemul cardiovascular pare a fi „specializarea” lor. Pisicile sunt excelenti „cardiologi”, deci cei care sufera de hipertensiune sau au trecut printr-un infarct li se recomandă sa tina mai des in brate o pisica. 

Specialistii au mai observat ca aceste animale ajuta la reducerea mai rapida a febrei in cazul persoanelor racite sau gripate, calmeaza senzaţiile dureroase si chiar intaresc oasele. Conform uneia dintre ipoteze, torsul ar fi sursa actiunii terapeutice a pisicilor.

Pisica a depistat singură locul dureros si s-a asezat pe acesta? Excelent! Daca se ridică insa brusc si pleaca, inseamnă ca pentru moment ii este suficienta energia negativa acumulata, cauzatoare de dureri. Dupa ce se va odihni, se va intoarce singura pentru a continua tratamentul.