Ieri, 25 august 2021, în cadrul ședinței de Guvern, prezidată de premierul României, Florin Cîțu, a fost adoptată Hotărârea pentru modificarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 416/2007 privind structura organizatorică şi efectivele Ministerului Afacerilor Interne.

Actul normativ urmărește să diminueze neajunsurile și vulnerabilitățile întâmpinate de-a lungul timpului în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență şi a structurilor subordonate, cauzate de insuficiența resursei umane active și de gradul de “îmbătrânire” a acesteia.

Reducerea în mod continuu a numărului de posturi a generat probleme la nivelul compartimentelor funcționale ale unităților, personalul încadrat fiind nevoit să depună eforturi deosebite pentru îndeplinirea sarcinilor şi atribuţiilor din responsabilitate. Totodată, aceste neajunsuri au condus la imposibilitatea dezvoltării organizatorice a IGSU şi a structurilor subordonate.

O soluție identificată a constituit-o suplimentarea numărului de posturi la nivelul structurilor de intervenție, prin majorarea numărului actual cu 8.546 de posturi, dintre care 121 de ofițeri, 25 de maiștri militari și subofițeri, precum și 8.400 de soldați și gradați profesioniști. Astfel, în perioada 2021-2025, încadrarea posturilor se va face etapizat.

sursa: IGSU