Zi importantă in medicina ieşeană, astăzi, 13 septembrie când se implinesc 140 de ani de la inființarea Clinicii de Medicină Internă şi 30 de ani de la inființarea Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului de Urgență Sf. Spiridon din Iaşi.

Despre această zi cu o semnificație aparte, Prof. Dr. Antoniu Octavian Petriş, Seful Clinicii de Cardiologie a transmis că este şi o zi de comemorare:

“Inițial am dorit să facem din această zi una de comemorare a profesorilor noştri. Apoi ne-am gândit ca ar fi un gest frumos, firesc, să ne aducem aminte şi de colegii noştri, pe trei dintre ei i-am pierdut anul acesta: Dr Raluca Arhiri, Dr Ion Fermeşanu şi pe Conf. univ. dr. Ileana Antohe. Aşa că am decis sa ii adăugam la cartea clinicii, carte ce a fost lansată cu mult timp in urmă.

Această carte este foarte interesantă, mai ales pentru cei dornici de a citi istorie locală, dar şi pentru cei care doresc să citească o istorie a medicinii .

O sa vedeți in carte, şi asta este foarte interesant, de exemplu, că primul profesor al clinicii a fost un profesor de medicină legală care a fost şi decan. O să aflați şi că la conducerea clinicii avem foarte mulți foşti decani, ba mai mult, dintre aceştia, mulți au avut studii in afara țării iar in afară de asta, erau solicitați să rămană in străinătate unde au colaborat cu adevarate somități in medicina internațională” .

Cartea Clinicii de Cardiologie, de la editura Tehnopress, va fi disponibilă incepând de astăzi, 13 noiembrie. Editor este Prof. Dr. Antoniu Octavian Petriş, Seful Clinicii de Cardiologie a Spitalului de Urgență Sf. Spiridon din Iaşi.