Un număr de 224 de localităţi au incidenţa cumulată la 14 zile mai mare sau egală cu trei la mia de locuitori, informează, luni, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Dintre cele 224 de localităţi, 48 au incidenţa peste 5 la mia de locuitori.

Cea mai mare incidenţă – 10,03 – se înregistrează în localitate Şeica Mică din Sibiu, care este urmată cu o incidenţă de 9,83 de localitatea Pojejena din judeţul Caraş-Severin.

Municipiul Satu Mare are o incidenţă de 4,40 la mie, oraşul Bragadiru – 4,10, municipiul Bistriţa – 4,07, municipiul Timişoara – 3,54.

In Judetul Iaşi, sunt trei localităţi unde incidenţa infectărilor a trecut de 3 la mia de locuitori. Prefectul Marian Grigoraş, a informat că în următoarele două săptămâni în oraşul Hârlău şi în localităţile Scobinţi şi Vlădeni vor fi impuse anumite restricţii deoarece incidenţa COVID-19 a depăşit 3 la mia de locuitori.

Potrivit acestuia, în Hârlău incidenţa este de 3,52 la mia de locuitori, iar în comunele Scobinţi şi Vlădeni de 3,02, respectiv 3,15.

‘Numărul de cazuri, respectiv incidenţele la mia de locuitori, cresc de la zi la zi şi nu ne-am mai confruntat din primăvară cu aceste provocări. Este nevoie tot mai mare să respectăm măsurile sanitare preventive, să respectăm aceste reguli simple care ne ţin departe de infecţia cu COVID-19, iar pe cei care încă nu s-au vaccinat, îi încurajez să o facă acum’, a declarat prefectul.

Între măsurile care se vor aplica până pe 4 octombrie în Hârlău, Scobinţi şi Vlădeni se numără organizarea de evenimente private în interior cu un număr maxim de participanţi de 200 de persoane, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum doi metri pătraţi pentru fiecare persoană.

De asemenea, organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este permisă doar cu participarea a cel mult o mie de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie.

Accesul publicului în cinematografe, la spectacole şi concerte este permis în proporţie de până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului respectiv şi cu purtarea măştii de protecţie. La fel şi în cazul operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.