La fiecare 40 de secunde o persoană își ia viața, atrag atenția Asociația Internațională pentru Prevenirea Suicidului și Organizația Mondială a Sănătății.

An de an, la data de 10 septembrie este marcată Ziua Mondială pentru Prevenirea Suicidului, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare în rândul populaţiei şi pentru a promova o serie de măsuri de prevenţie.

Suicidul se definește ca un act fatal, care reprezintă expresia dorinței unei persoane de a muri, gestul poate fi un impuls de moment sau atent planificat.

Peste 95% dintre persoanele care au tentative de suicid suferă de: depresie, schizofrenie, alcoolism, demență, tulburări de personalitate sau de anxietate.

Cum putem contribui fiecare dintre noi, pentru limitarea numărului de persoane care se confruntă cu o astfel de problemă? Să acordăm o mai mare atenție celor ce prezintă simptome alarmante, cum ar fi: părerea proastă despre sine, disperarea, senzație intensă de tristețe, convingerea că nu mai există soluții și chiar ideea suicidului.

sursa: protectiacopilului6.ro